انتخاب ساز موسیقی بر اساس شخصیت

شخصیت شناسی بر اساس ساز مورد علاقه

یکی از سوال های متداولی که برای هر هنرجو در ابتدای مسیر یادگیری پیش می آید، این است که چه سازی با شخصیت من همخوانی دارد؟ و یا کدام ساز به شخصیت من نزدیک است؟
در این مطلب قصد داریم شما را با مشخصات افرادی که به ساز خاصی گرایش و علاقه بیشتری نشان داده اند، آشنا کنیم. تا شما بهترین انتخاب خود را داشته باشید.

شخصیت افراد و ساز مورد علاقه آن ها

شخصیت شما نه تنها در رفتار و گفتار؛ بلکه در انتخاب لباس، سبک زندگی یا حتی سلیقه موسیقی شما هم تاثیر میگذارد؛ حتی در انتخاب ساز مناسب شما، میتوان به یک سری ویژگی های شخصیت تان را پی برد.

برای انتخاب ساز موسیقی، علاوه بر داشتن علاقه و اشتیاق به سبک خاصی از موسیقی، باید به عوامل دیگری مانند تناسب اندازه ساز با جثه و فیزیک فرد، شرایط محیطی و امکانات لازم برای نواختن آن، قیمت مناسب، قابلیت حمل و نقل آن و همچنین ویژگی های شخصیتی فرد توجه نمود.
توجه داشته باشید که تمامی نمونه هایی که در ادامه گفته میشود، ممکن است استثنائاتی داشته باشند و افراد مختلف با شخصیت های گوناگون و متمایز، علاقه و استعداد ویژه ای در نواختن سازهای دیگری هم داشته باشند.

همانطور که میدانید، سازهای موسیقی به پنج گروه اصلی تقسیم می شوند:

  1. سازهای زهی
  2. سازهای بادی
  3. سازهای کوبه ای
  4. سازهای صفحه کلیددار
  5. سازهای الکترونیک

ساز های زهی

سازهای زهی
سازهای زهی

سازهای زه صداها یا همان زهی، گروهی هستند که در آن ها صدا از لرزش، تار یا سیم ایجاد می شود. معمولاً با «زخمه زدن» یا «کشیدن آرشه» بر روی زه صدای ساز تولید میشود. از سازهای معروف زهی میتوان به: انواع تار، گیتار، قانون، ویولن، سنتور، چنگ، کمانچه و… اشاره نمود.

سازهای زهی برای چه افرادی مناسب است؟

براساس شواهد، شخصیت افرادی که به سازهای زهی گرایش دارند، معمولا خوددار و خجالتی است. اگر احساس می کنید که فرد کم رویی هستید، ساز مناسب شخصیت شما می تواند از این دسته باشد. این ساز مناسب افراد صبور و با پشتکار نیز هست. زیرا ممکن است روند پیشرفت و حرفه ای شدن در این سازها طولانی و کند باشد، اما برخی از انسان ها به صورت فطری افراد پرطاقتی هستند و در به ثمره رساندن هر کاری، صبورند.

ساز های بادی

سازهای بادی
سازهای بادی

تولید صدا در سازهای بادی به وسیله «دمیده شدن هوا» صورت میگیرد. و به دو دسته سازهای «چوبی» و «برنجی» تقسیم می شوند.
سازهای بادی برنجی معمولاً دارای لوله بلند فلزی اند که روی آن ها ابزارآلات و دکمه هایی تعبیه شده است که میزان نت و حجم صدا را کنترل می کنند. این سازها از طریق لب و با دمیدن در ساز نواخته می شوند. از انواع آن میتوان به شیپور، ترومپت، توبا، سوسافون، ترومبون و هورن فرانسوی اشاره کرد.
سازهای بادی چوبی به جز فلوت، که تولید صدا در آنها از طریق نی و با ضربه زدن به آن ایجاد می شود. از انواع این ساز میتوان به فلوت، کلارینت، ساکسیفون، باسون و هارمونیکا اشاره کرد.

سازهای بادی برای چه افرادی مناسب است؟

سازهای بادی برای افرادی که علاقه به دیده شدن و مرکز توجه بودن و سرگرم کردن دیگران دارند، انتخاب مناسبی است. اگر شما هم همچین شخصیتی دارید، بهتر است به نواختن سازهای بادی بپردازید.
نوازندگان فلوت که اکثر اوقات بر روی صحنه از بقیه نوازندگان جلوتر قرار میگیرند و بیشتر در معرض دید تماشاچیان هستند و همینطور ساز ساکسیفون و ترومپت که با صدای بلند خود حسابی جلب توجه می کنند؛ همگی سازهای مناسب شخصیت افراد برونگرا می باشند.

ساز های کوبه ای

سازهای کوبه ای
سازهای کوبه ای

سازهای کوبه ای یا پِریکاشن به سازهایی گفته می شود که از طریق ضربه، تکان، سایش یا خراش تولید صدا کنند. این سازها مؤثرترین نوع ساز برای ایجاد ریتم در موسیقی است. انواع ساز پرکاشن شامل: درام، ویبرافون، زایلافون، بلز، کانگا، تیمپانی، دف، دایره، تنبک، طبل، سنج، تمپو، دُهُل و دمام می شود.

سازهای کوبه ای برای چه افرادی مناسب است؟

برای افرادی که روحیه ی شاد و پر انرژی و پرجنب و جوشی دارند، انتخاب این ساز می تواند بسیار مناسب باشد. نوازندگان سازهای کوبه ای باید قدرت تمرکز بالایی داشته باشند و بتوانند چند کار را به طور همزمان انجام دهند. بنابراین خونسردی از ویژگی های این نوازندگان است.

ساز های صفحه کلیددار

"<yoastmark

همانطور که از نامش پیداست، سازی است که برای نواختن آن از صفحه کلید استفاده می شود. پیانو، آکاردئون، ارگ، سینتی سایزر، هارپسیکورد، هارمونیوم و ارگان، از معرو‌فترین سازهای صفحه کلیددار هستند.

سازهای صفحه کلیددار برای چه افرادی مناسب است؟

این نوع ساز برای شخصیت های آینده نگر و آرام میتواند گزینه بسیار مناسبی باشد.

ساز های الکترونیک

ساز الکترونیک‌، با استفاده از علم الکترونیک اایجاد صدا می کند. این ابزار با ایجاد یک سیگنال الکتریکی صوتی که در نهایت یک بلندگو را به صدا درمی آورد، کار میکند. از انواع مختلف آن میتوان به گیتار الکتریک، درام الکتریک، سه تار الکتریک و کیبورد اشاره کرد.

سازهای الکترونیک برای چه افرادی مناسب است؟

این سازها، مناسب شخصیت افراد دارای روحیه مستقل و کسانی که از ساختن و خلق کردن لذت می برند، می باشند. این اشخاص می توانند صدای مورد نظر را با ترکیب انواع صداها، تولید کنند.

انتخاب ساز مورد علاقه بر اساس شخصیت

انتخاب ساز بر اساس شخصیت نیز از نکات مهمی است که حتماً باید مد نظر قرار دهید. ویژگی های شخصیتی مانند گوشه گیر بودن یا در مرکز توجه بودن، درون گرا یا برونگرا بودن در انتخاب آن می تواند مؤثر باشد.
برای مثال اگر مدام با انگشت بر روی سطوح می زنید و می کوبید، نشان دهنده علاقه و استعداد شما برای یادگیری سازهای کوبه ای است. یا اگر هنگام اجرای گیتار در هوا با دستانتان گیتار می زنید، نشان دهنده تمایل شما به سازهای زهی است.
همنطور که گفته شد، دست شما در انتخاب و تست ساز مورد علاقه باز است. پس خودتان را تنها به یک سبک موسیقی محدود نکنید. برای انتخاب بهتر، یک لیست از سازهایی که علاقمند به یادگیری آن هستید، تهیه کنید. سپس با تحلیل ویژگی های مختلف آن ها را اولویت بندی کرده و در نهایت یکی را انتخاب کنید.

سخن پایانی

انتخاب ساز بر اساس ویژگی های شخصیتی، همواره یکی از دغدغه های اصلی هنرجویان است. ساز موردعلاقه تاثیر بسیاری در انگیزه و مسیر یادگیری شما دارد. پس بهتر است پیش از خرید، سازهای متفاوت را شناخته و موارد متعددی را در تصمیم گیری خود لحاظ کنید. در این مقاله سعی نمودیم با بررسی های مختلف از جنبه های متعدد، شما را در شناختن ساز مناسب با شخصیت خود راهنمایی کنیم. در پایان باید یادآوری کرد که این شواهد، بیشتر جنبه سرگرمی داشته و تجربی هستند و مبنای دقیق علمی ندارند. کاملا مشخص است که انتخاب هر سازی به سلیقه و شخصیت شما بستگی دارد. موفقیت در نواختن آن به تلاش و پشتکار، اراده و تمرین مداوم نیاز دارد. مهم این است از سازی که انتخاب می کنید لذت ببرید و با موسیقی، زندگی خود را زیباتر کنید.

مدیرکل
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *